Deelnemende Landen


Vind hier meer informatie over de deelnemende landen aan het eindtoernooi van het WK 2014. Bekijk hier de uitslagen uit de kwalificatieronden, de selecties en veel meer. Klik op de naam van het land voor meer informatie.


 Brazilië
Als gastland van het WK Voetbal waren de Brazilianen direct geplaatst voor de eindronde van het WK2014.

Europa

 Nederland 
Oranje doet in Brazilië voor de tiende keer mee aan een WK. Drie keer reikte Oranje tot de finale, waarin het verloor van respectievelijk West-Duitsland (1974), Argentinië (1978) en Spanje (2010).

Italië
Voor de achttiende keer doet Italië mee aan een WK. Slechts twee keer ontbraken de Azzurri op een eindtoernooi: in 1930 en 1958.

Belgie
Na twee mislukte kwalificatiereeksen, is België in 2014 weer van de partij op het WK voetbal. Het beste resultaat van de Belgen op een mondiaal eindtoernooi is een vierde plaats in 1986.

Zwitserland

 Duitsland
Na Brazilië is Duitsland (met Italië) het land met de meeste WK-deelnames: zeventien. Alleen in 1930 en 1950 ontbraken de (West-)Duitsers.

 Rusland
Rusland is in 2014 voor het eerst sinds 2002 weer aanwezig op een WK. Vier jaar eerder slaagde bondscoach Guus Hiddink er niet in de Russen naar Zuid-Afrika te loodsen.

Bosnie-Herzegovina
Bosnië-Herzegovina is in 2014 voor de eerste keer aanwezig bij het WK voetbal.

 Engeland
Engeland behoort op elk WK tot de outsiders of favorieten. Toch lukte het de Britten slechts twee keer om de kwartfinales te overleven: in 1966 (kampioen) en 1990 (vierde).


 Spanje
Spanje heeft dertien keer meegedaan aan een wereldkampioenschap. Eén keer kwam het land verder dan de kwartfinales. Dat was in 2010, toen de Spanjaarden ook gelijk het toernooi wonnen.

 Griekenland
Griekenland boekte pas in 2010 zijn eerste overwinning op een WK. In het duel met Nigeria maakte Dimitrios Salpigidis zich onsterfelijk door de eerste Griekse WK-treffer ooit te maken. Vervolgens maakte Vassilis Torosidis het feest compleet door tegen Nigeria ook de 2-1 binnen te schieten.

 Frankrijk
Frankrijk kwalificeerde zich ternauwernood voor het WK van 2014. In Parijs maakten de 'Haantjes' in de play-offs met Oekraïne een 0-2 achterstand goed.

 Portugal
Slechts vijf keer waren de ontdekkers van Brazilië aanwezig op een eindronde. In 1966 werden Eusébio & co derde in Engeland en veertig jaar later leidde Cristiano Ronaldo Portugal in Duitsland naar de vierde plaats

Kroatië
Sinds Kroatië onafhankelijk werd, miste het land slechts één eindronde (in 2010). Bij de eerste de beste deelname in 1998 reikten de voormalige Joegoslaviërs gelijk tot de derde plaats. Ten koste van Nederland.

Zuid-Amerika

 Brazilie
Met negentien deelnames is Brazilië het enige land dat nooit ontbrak op een WK-eindronde. De vijfvoudige winnaars waren in 2002 voor het laatst succesrijk.

 Argentinië
Met vijftien deelnames is Argentinië één van de routiniers op het WK voetbal. In 1978 en 1986 pakten de Zuid-Amerikanen de titel, in 1930 en 1990 werden ze tweede.

Colombia
Colombia is in 2014 voor de vijfde keer aanwezig bij het WK voetbal

Equador
Ecuador is in 2014 voor de vierde keer aanwezig bij het WK voetbal.

Chili
Chili is in 2014 voor de negende keer aanwezig bij het WK voetbal


Azie

 Australië
Na 1974, 2006 en 2010 is Australië voor de vierde keer aanwezig op een WK. In 2006 bereikten de 'Socceroos' onder Guus Hiddink de volgende ronde.

Iran
Iran is in 2014 voor de vierde keer aanwezig bij het WK voetbal.

 Japan
Japan is in 2014 voor de vijfde keer aanwezig bij het WK voetbal.

 Zuid-Korea
Zuid-Korea is in 2014 voor de negende keer aanwezig bij het WK voetbal. Onder Guus Hiddink behaalden ze in 2002 voor eigen publiek hun beste resultaat met een vierde plaats.


Midden- en Noord-Amerika

 Verenigde staten
Amerika is in 2014 voor de tiende keer aanwezig bij het WK voetbal

 Costa Rica
Costa Rica is in 2014 voor de vierde keer aanwezig bij het WK voetbal.

Honduras
Honduras is in 2014 voor de tiende keer aanwezig bij het WK voetbal.

Mexico
Sinds 1994 is Mexico een vaste waarde bij de laatste 16 van het WK. Twee keer haalden de Mexicanen de kwartfinales, beide keren in eigen land. In de kwartfinales van 1970 was Italië te sterk, in 1986 gingen Hugo Sanchez en co na strafschoppen ten onder tegen Duitsland.

Uruguay
Tweevoudig winnaar Uruguay is in 2014 voor de twaalfde keer present op een WK. In 1930 en 1950 pakten de Zuid-Amerikanen de wereldtitel.

Afrika

Nigeria
Nigeria is in 2014 voor de vijfde keer aanwezig bij het WK voetbal

Ivoorkust  
Ivoorkust is het hooggeplaatste Afrikaanse land op de FIFA-ranglijst en loopt over van kwaliteit. Maar de prijzenkast is nog altijd leeg

Kameroen
Kameroen doet voor de zevende keer mee aan het WK voetbal en is daarmee recordhouder op het Afrikaanse continent

Ghana
Ghana is in 2014 voor de derde keer op rij aanwezig bij het WK voetbal

Algerije
Algerije doet in Brazilië voor de vierde keer mee aan een WK. Verder dan de groepsfase kwamen de Noord-Afrikanen, die er ook in 2010 bij waren, niet.


Kewodak B.V. is al ruim 30 jaar gespecialiseerd in allerlei soorten dakbedekkingssystemen en duurzame toepassingen, en probeert hiermee het milieu zo veel mogelijk te ontzien. Kewodak is lid van brancheorganisatie Vebidak en erkenninghouder van kwaliteitsstichting Dakmerk.

Bedrijfsprofiel   -   Werkzaamheden   -   Ervaringen klanten   -   Verantwoorde daken   -   Contact

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief

Je naam:


Je e-mail:
   Aanmelden